Startpagina Bedrijven Plattegrond  Middelstum TV  Nieuwspagina  Agenda Tiplijn Colofon  Zoeken

 

Voorjaarsprogramma van de Culturele Raad Middelstum

Voor het voorjaar van 2015 heeft de Culturele Raad Middelstum haar programma weer rond. Hieronder treft u een overzicht aan van alle voorstellingen.

Zaterdag 7 maart
Opera della Casa
Cabareteske opera voorstelling ‘Over Tijd’


Terwijl Irina Mutsikôva de sterren van de hemel zingt en Dolores van den Broek los gaat op de piano, tobt Tilly over de eindigheid van haar zangcarrière. Haalt ze de hoge noten nog wel? In de rol van Tilly Talsma presenteert Marlies de Waard een feestelijk programma met opera- en operettearia’s duetten en recitatieven uit o.a. La Traviata, die Fledermaus, Turandot en Carmen. De kans om eindelijk zelf óók eens voor het voetlicht te staan grijpt ze met beide handen aan. Het is nu of nooit…

Is opera niks voor u? Na dit optreden bent u helemaal om! De humor en wisselwerking met het publiek zijn hun belangrijke troefkaarten. En dat op een wel heel bijzondere locatie!
Met: Marlies de Waard, Angelique Wardenier en Ineke Geleijns, Regie: Jack Nieborg
www.operadellacasa.nl

Plaats: Werkplaats Firma Ten Berge, Huizinge
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,- (incl. koffie)


Zondag 29 maart
Passietocht langs 3 historische kerken


Volg het passieverhaal te voet langs 3 historische kerken op het Hoogeland. De tocht start in de Joh. de Doperkerk in Huizinge waar Marjoleine de Vos de veroordeling door het volk en Pilatus belicht vanuit poëzie. Daarna gaat u verder door het land naar de Hippolytuskerk in Middelstum waar vrouwenkoor Focus Vocaal de kruisgang bezingt vanuit het perspectief van de vrouw. We vervolgen de tocht naar de kerk in Westerwijtwerd. Daar speelt Jelte Hulzebos op clavecimbel
'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuz' van Joseph Haydn. Dit wordt afgewisseld met reflecties op deze kruiswoorden uit de bundel ‘De zeven laatste zinnen’ (2010) van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst, gelezen door Grietinus Mollema.
Nadere invulling van het programma wordt t.z.t. bekend gemaakt via facebook, twitter en de website van de Culturele Raad.

Start en aankomst: Joh. De Doperkerk, Huizinge
Aanvang: 13.30 uur, einde programma +/- 20.00 uur
Entree: € 27,50 (incl. passiemaaltijd en drankjes)


Zondag 31 mei
Franse chansons in Parijse sferen
Mia Gast (zang), Nanne van der Werff (piano), Gertie Bruin (accordeon)


Mia Gast, dochter van een Franse moeder en een Nederlandse vader, begon in 1988 met het zingen van Franse chansons en bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend repertoire op. Ze is een grote fan van de beroemde chansonnière Edith Piaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een deel van het programma aan haar wordt gewijd. Naast liederen van Piaf worden er ook chansons gezongen en gespeeld van Jacques Brel, Charles Aznavour, Francoise Hardy, Gilbert Bécaud en Georges Moustaki.
www.gertiebruin.nl/mia.htm

Speciaal voor tickethouders is er na afloop van het concert de mogelijkheid te genieten van een Frans diner in Bistro in de Valk. Informatie en reserveren via reserveren@bistroindevalk.nl

Plaats: bovenzaal Herberg in de Valk, Burchtstr. Middelstum
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 15,- (incl. koffie)


Zaterdag 20 juni
Iepenkriet en Taaiterlaait
“Babbeleguuchies”


Babbeleguuchies is een voorstelling met sketches en liedjes waarbij de verschillen tussen het Westen en het Noorden aan de kaak worden gesteld. De voorstelling is in het Gronings, maar als niet Groninger ook prima te volgen. Je komt uit de Randstad, bent ZZP-er en je wilt je vestigen met het bedrijf “Consultancy met Therapeutieve Conjuncties” in Groningen. Een confrontatie met de echte Gruunegers en hun “aigen toal” is dan onvermijdelijk. Waar anders dan in een Groningse boerderij op ´t Hoogelaand kan deze voorstelling beter tot zijn recht komen?
Muziek, spel, teksten: Erik Bulthuis, Peter Krabbenbos; regieaanwijzingen: Ben Smit

Plaats: Boerderij Eikemaheert, Stedumerweg 28, Loppersum
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 15,- incl. koffie

Bron: Culturele Raad Middelstum (20 januari 2015)

Heeft U een bericht of tip voor onze website? KLIK HIER

Sitemap (overzichtpagina Middelstum-info)

 vorige pagina