Startpagina Bedrijven Plattegrond  Middelstum TV  Nieuwspagina  Agenda Tiplijn Colofon  Zoeken

 

Boswerkdagen bos Boerdam/Fraamklap

De boswerkgroep van Stichting Dorpsbelangen Middelstum heeft in het najaar van 2014 twee zaterdagen en dit voorjaar twee zaterdagen in het bos Boerdam/Fraamklap gewerkt. Het bosje is in het kader van het project B(l)oeiende bosranden van Landschapsbeheer Groningen een paar jaar geleden opgeknapt. Het was een productiebos aangelegd door verkaveling. Het ziet er nu al heel anders uit.

Het project is afgelopen, maar de vrijwilligers groep is gebleven en gaat door met het onderhouden van het bos. Voor de 4 zaterdagen wordt gereedschap geleend van Landschapbeheer Groningen. Het bosje is eigendom van de gemeente. De gemeente faciliteert wanneer dat nodig is. Ook Werkpro neemt soms extra werkzaamheden voor hun rekening , zoals het snipperen van het snoeihout, bijhouden van het snipperpad zodat het niet in de zomer dicht groeit. Tijdens de 4 dagen van dit bosseizoen zijn de wilgen geknot, het wilgenbos wat uitgedund (ook langs de rand van het fietspad) en is de rand van het essen gedeelte langs het Maar uitgedund. Hier willen we graag een mooi struweel bewerkstellingen.

We zijn benieuwd naar het resultaat deze zomer. Het verlangen is om meer vlinders en vogels te horen en te zien. De groep prijst zich gelukkig met de kundige leiding van Bert. Wanneer het weer mee werkt is het tijdens de werkdagen genieten in de buitenlucht, bovendien is het leuk om met elkaar het bos mooi te maken..Onze dagen beginnen altijd bij de familie Huitsing met koffie , tussen de middag wordt er soep met brood genuttigd. Zoals altijd gezellig !!!!

Als je zin hebt om mee te doen met dit gezond ondernemen geef je dan op bij Stichting Dorpsbelangen. Email adres: dorpmiddelstum@gmail.com.

Bron & foto's: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (19 maart 2015)

Heeft U een bericht of tip voor onze website? KLIK HIER

Sitemap (overzichtpagina Middelstum-info)

 vorige pagina