Startpagina Bedrijven Plattegrond  Middelstum TV  Nieuwspagina  Agenda Tiplijn Colofon  Zoeken

 

SUPPORTER van SCHOON

U hebt ze vast al ergens gezien, de kleine poster SUPPORTER van SCHOON. Zwerfvuil staat in de top ergernissen in ons land. Omdat er nog steeds !!!!!!! afval achteloos in het milieu gegooid wordt en het één van de grootste ergernissen is, organiseert St. Dorpsbelangen samen met de gemeente opschoondagen.

Op vrijdagmorgen 27 maart gaan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen de straten van Middelstum schoon maken. Ze krijgen op woensdag 25 maart een theater voorstelling die gesponsord wordt door het SNS-Fonds. De voorstelling gaat over een ECO terrorist in het milieu “MijnZusValerie”. In de voorstelling gaat het om hoe het niet moet.

Vooraf krijgen ze op school informatie waarom de smerige snoeproute zo belangrijk is.
Hoe lang het duurt voordat bv. een blikje verteerd is ( 40 tot 50 jaar). Plastic ligt wel 15 jaar in de natuur . Plastic is licht en komt vaak in het water terecht, in het water verhardt het, het verpulvert in kleine stukjes, komt tenslotte in de zee terecht , met de stroom van het water wordt het plastic meegenomen door de oceaan stroming naar de plasticsoep. Er is nog geen methode om dit uit rigoureus uit het zeewater te halen. Het zijn te kleine delen. De vissen eten het en wij krijgen het op den duur op ons bord en in ons lijf. En dan de zeevogels die de kleine plastic deeltjes op het strand voor voedsel aan zien en uithongeren, omdat het plastic niet in hun maag verteerd.

WAAROM KUNNEN WE ONZE ROMMEL NIET MEENEMEN EN DAAR DEPONEREN WAAR HET HOORT.

Bron: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (18 maart 2015)

Heeft U een bericht of tip voor onze website? KLIK HIER

Sitemap (overzichtpagina Middelstum-info)

 vorige pagina