Stichting A Littel Fun

 

De stichting organiseert jaarlijks vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking.
Hoewel de stichting fonkel nieuw is, bestaan de vakanties al jaren. 22 Jaar geleden bedachten een paar deelnemers van een bootreis een plan om kleinschalig een vakantie te organiseren. Een vakantie waarin niet alles zo over georganiseerd is, maar een waarin er per dag wordt gekeken wat er die dag ondernomen kan worden. Een viertal mensen, die toen nog kleine kinderen hadden, hebben de schouders er onder gezet en zijn van start gegaan.
De eerste reis bestond toen uit 9 deelnemers met een even groot aantal begeleiders en hun kinderen. Het was een grandioos succes! Na 14 jaar op eigen koers te hebben gevaren hebben we ons aangesloten bij een bestaande vereniging Mensen voor Mensen. Nu, na 8 jaar hebben we besloten zelfstandig als een stichting verder te gaan. De naam A Littel Fun is gekozen door de oudste deelneemster en tevens een van de bedenkers van deze vakantie en refereert aan de familie Littel, een van de initiatiefnemende families. Jaarlijks wordt deze vakantie georganiseerd in Nederland waarbij we uiterlijk 5 jaar op dezelfde plek zitten en proberen iedere provincie te leren kennen. Zo kunnen we in de loop der jaren al een heleboel provincies aan onze lijst toevoegen. Natuurlijk ons mooie Groningen maar ook Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel. Dit jaar is Drenthe aan de beurt.


Het bestuur van de stichting bestaat uit Jilles Littel (voorzitter), Marko Datema (secretaris) en Martha Littel (penningmeester). Inmiddels telt de vakantie 15 deelnemers en 17 begeleiding.

De stichting heeft een eigen website en is te vinden op www.alittelfun.nl

Het adres van het secretariaat is:
Barthold Entensweg 2
9991 CW Middelstum
tel: 0595 551296
info@alittelfun.nl