Startpagina Bedrijven Plattegrond  Middelstum TV  Nieuwspagina  Agenda Tiplijn Colofon  Zoeken

Oproepen geplaatst door bezoekers van deze website

Het komt de laatste tijd geregeld voor dat mensen verzoeken bij ons neerleggen over personen uit het verleden die in  Middelstum en de voormalige dorpen die onder de voormalige gemeente Middelstum vielen hebben gewoond of nog wonen. Wij van de redactie willen deze mensen graag helpen met het opsporen van deze personen en hebben daarom deze pagina in het leven geroepen. U kunt ons via de knop bereiken. Bezoekers van deze website kunnen een oproep doen via de knop , en stel u vraag of oproep.

 

Oproep 45) geplaatst op 18-11-2014

Hallo inwoners van Middelstum,

Zowel mijn oma Siepke Wibbens als mijn opa Johannes Niemeijer zijn in Middelstum geboren. Siepke is geb. 1 september 1897 dochter van Hilje de Maar en Johannes Wibbens. Siepke is overl. 10 maart 1997 in Groningen stad. Johannes is geb.22 november 1903 zoon van Eelbert Niemeijer en Tijtje ten Hove. Johannes is overl. 5 april 1959 in Groningen stad. Mijn vraag is nu wie is bekend met beide of een van beide families? Van oma Siepke heb ik bijna alle broers en zusters gekend maar van opa Johannes helaas niet de zusters t.w. Jantje, Janna, Pieterdina en Anje. Broer Gerard heb ik eenmaal gezien. Wie kan/wil mij meer vertellen of is een nazaat van deze families?
 
Dank, Ans Niemeijer                  E-mail: ja-nie@outlook.com
Oproep 44) geplaatst op 28-5-2013

Ik ben op zoek naar informatie over mijn overgroot opa, dus de opa van mijn vader. Hij is geboren als Tebbe(Tibbe) Sluis op 17-10-1889 in Middelstum. Zijn moeder is Trijntje (Trientje) Sluis geboren 31-03-1857(dochter van Tebbens Sluis en Martje Bonema). Zij is
gestorven op 21-04-1890, toen was Tebbe ongeveer 5 maanden. Trijntje was niet getrouwd en is thuis bevallen. Kan iemand mij vertellen waar weeskinderen terecht kwamen in die tijd en/of waar ik eventuele informatie hierover kan vinden. Tebbe Sluis trouwt op 27-01-1915 in
Kerkrade (Limburg) met Theresia Walz. Waarschijnlijk is haar naar het zuiden gekomen ivm de steenkoolmijnen.  Alvast bedankt. Bianca Sluis (bsluis@hetnet.nl)

Oproep 43) geplaatst op 28-5-2013

Hallo wie kan mij helpen aan fotoos of kranten knipsels van iets van vlak na de oorlog, het hete talio het was met paarden stapvoets -draf - galop .de nr.1en twee waren heiko tuitman met qiuvier van w. van der velde nr 2 was derk hofman met een belg van j.j van delden. graag had ik hier enkele documenteres of oude fotoos van .b.v.b. heel harteklijk bedankt klaas hofman - bad nieuweschans reactie kunt u sturen naar: t.hofman@home.nl

Oproep 42) geplaatst op 23-4-2013

Wie kan mij helpen aan gegevens over het gezin: Johannes Hendrikus –van Leth en Roelina –Steenhuis zij zijn getrouwd in Middelstum: zaterdag, 17 oktober 1931, bruid: 56 jaren, bruidegom: 51 jaren, hij is geboren in Nijmegen: zondag, 5 september 1880, hij is overleden in Middelstum: vrijdag, 23 maart 1945, oud: 64 jaren en 6 maanden, hij is de zoon van Hendrikus –van Leth en Adriana -van Bergen, zij is geboren in Leek: woensdag,8 december 1874, zij is overleden in onbekend: onbekend > 1931, oud: ? jaren, hij is de zoon van Derk –Folkers en Trijntje –Goosen, zij is de dochter van Jan –Steenhuis en Feddechien –Nijborg, Ik zoek de plaats van begraven etc.
 

MvG Herman Wessels wessels@stadgrunn.nl

Oproep 41) geplaatst op 5-1-2012

Ik ben opzoek naar een foto van de Westerwijtwerd 55 te Middelstum, hier hebben mijn opa en oma een aantal maanden gewoond. Wellicht heeft iemand hiervan een foto?
 

Renze Petersohn info@rjpe.nl

Oproep 40) geplaatst op 16-09-2011

In november is Vita Nova 50 jaar open en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom ben ik opzoek naar foto's, video's, artikelen enz. van Vita door de jaren heen. Tevens probeer ik de namen van alle vorige beheerders te achterhalen en van wanneer tot wanneer ze op Vita zaten. Ik heb met behulp van een aantal mensen uit het dorp al het een en ander gevonden, maar denk dat er nog veel meer moet zijn.
Dus als er mensen zijn die nog oud beeldmatriaal hebben van Vita of andere leuke weetjes neem dan contact op met:


Vita Nova 0595 551481
Of mail naar:
Evelienaikema87@hotmail.com
Met vriendelijke groet,
Evelien Aikema

Oproep 38) geplaatst op 25-01-2011

Geachte redactie,


Onze stamvader Ari de Vries is op 29 Feb 1736 geboren te Lellens, zoon van Jan Arends en Anje Jacobs beiden van Middelstu en gehuwd aldaar 24.o4.1735 Verdere gegevens inzake dit gezin ontbreken, zodat ik aanneem dat het gezin uit Middelstum/Lellens is vertrokken en ergens in Nederland een naam heeft moeten aannemen (de Vries) in verband met hun patroniem


Vraag:Was het in die tijd (1740/50) gebruikelijk om religieuse/economische of andere reden te verhuizen en waarheen in Nederland

Vriendelijke groeten Albert de Vries andev82@hetnet.nl 

Oproep 37) geplaatst op 07-01-2011

Geachte redactie,

Op de doopactie d.d 15.08.1706 van Trijntje dochter van Egbert Jacobs en Aafke Edzes staat de notitie " bij de deel" Wat kan dit betekenen? Mijn interesse gaat uit naar het dorp waar mijn voorouders hebben gewoond, in dit geval Middelstum en eventueel in welk deel van dat dorp. Naar mijn mening zou de aantekening op de doopactie een aanwijzing kunnen zijn in welk deel van het dorp


Vriendelijke groeten
A.N. de Vries
Nybuorren 1
8584 VM Hemelum
andev82@hetnet.nl

 

Oproep 36) geplaatst op 25-11-2010

Geachte redactie,

Waar in Middelstum stond de [voormalige] herberg van Bolhuis, later Viet, vervolgens weduwe S.Viet ? Zijn er ook oude foto's van? Bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking en in afwachting van reacties,
 

met vriendelijke groet, Cees Hofsteenge (info@hofsteenge.com)
 

Oproep 35) geplaatst op 10-11-2010

Geachte redactie,

Misschien gaat mijn vraag te ver voor uw rubriek, ik stel hem u om misschien iets meer over mijn betovergrootmoeder en haar moeder enz. te weten te komen.

Mijn betovergrootmoeder Hilje Bos, geboren 13-11-1824 in de gemeente Usquert, verhuisde in 1859 , nog ongehuwd, vanuit Middelstum naar Nieuwer Amstel, alwaar zich al meerdere Groninger boeren zich gevestigd hadden. Haar moeder was Aafke Klasens Bos, vader niet bekend. Bij een ander kind van Aafke Klasens Bos staat als vader vermeld Wibbe Jans Bouma. Ook bij het overlijden van een ander kind verschijnt als vader deze Wibbe Jans Bouma. Nu kom ik deze Wibbe Jans Bouma (geb. 22-11-1788) nog een keer in Middelstum tegen, maar dan gehuwd met Geertruid Derks Huizinga op 15-12-1813, beroep landbouwer.
Mijn vraag is, betreft het hier dezelfde persoon ? Had hij dus een buitenechtelijke relatie met mjn bet-betovergrootmoeder?


Deze Wibbe Jans Bouma overlijdt gek genoeg in Deventer in 1845 (waarom was hij daar?)
Zijn echtgenote Geertruid Huizinga overlijd in 1863

Met vriendelijke groet,

Theo Huisman (thuismannz@hetnet.nl)

 

Oproep 34) geplaatst op 30-09-2010

Dames en heren,

Het communautair bureau in Kulmbach / Duitsland, ontving ik de mededeling dat mevrouw Carmen Beier verhuist is naar uw dorp.

Ik zat met mevrouw Beier in één klas en was samen met haar bezig aan de voorbereidingen voor een klassenreünie, die op 30.10.2010 wordt gehouden. Ik zou graag ook willen dat Carmen hiervoor een uitnodiging krijgt, maar weet helaas niet haar adres. Wie kan mij helpen aan het "nieuwe" adres van Carmen???????

Vriendelijke groeten

stuurt u


Martina Jordan

Originele oproep in het Duits

Sehr geehrte Damen und Herren,

vom Bürgerbüro in Kulmbach/Deutschland erhielt ich die Aussage, dass Frau Carmen Beier in Ihre Stadt gezogen ist.

Ich bin mit Frau Beier in eine Klasse gegangen und bereite zur Zeit ein Klassentreffen vor, welches am 30.10. stattfindet. Gern möchte ich Carmen eine Einladung zukommen lassen. Ist es möglich, dass Sie mir ihre neue Adresse mitteilen? Für eventuell anfallende Auskunftsgebühren bitte ich Sie, mir Ihre Bankverbindung mitzuteilen.

Herzliche Grüße

sendet Ihnen

Martina Jordan

Oproep 33) geplaatst op 29-08-2010

Mijn grootvader, Fokke Eringa, was van 1946 - 1963 burgemeester van Middelstum. Voor mijn stamboekonderzoek ben ik op zoek naar foto's van hem en verhalen over hem. Indien u dergelijke informatie heeft, zou ik dat graag van u ontvangen. Bij voorbaat hartelijk dank. fokko@zwart-hoekstra.net
 

Oproep 32) geplaatst op 07-09-2009

Hallo Middelstum,

Ik ben op zoek naar een foto van de Borgward Goliath waar mee Dhr: Alles in de jaren 60/70 mee door de provincie reed om zijn waar aan de man te brengen ! In mijn herinnering gaat het om een blauw/grijze Borgward ?  

Mocht U in het bezit zijn van een foto laat het dan weten via : piakelder@live.nl  of 06-22001059 .

Oproep 31) geplaatst op 13-07-2009

Geachte heer/mevrouw,
Graag zou ik geïnformeerd worden over de gebeurtenis in Middelstum op 11 februari 1944, waarbij Klaas Bos is doodgeschoten en zijn vrouw Trijntje gearresteerd is en in het concentratiekamp Ravensbrück is overleden.
 

Met hartelijke groeten,
Fokko Werkman.

Oproep 30) geplaatst op 08-03-2009

 

Klaverjassers gezocht voor klaverjasclub in Vita Nova
Regelmatig krijgt Mark-Willem uitbater van Zalencentrum Vita Nova de vraag waarom er in Vita Nova geen klaverjasclub is. Om te kijken of hiervoor genoeg animo bestaat doet hij via deze site zijn oproep voor het eventueel oprichten van zo'n klaverjasclub.

 

Het is dan de bedoeling te gaan klaverjassen op de vrijdagavond vanaf een uur of 20.00 uur.

Mensen die interesse hebben kunnen dit kenbaar maken bij Mark-Willem van Vita Nova, via telefoonnummer 0595-551481.

Oproep 29) geplaatst op 12-11-2008

Ik werk op Fraamborg in Middelstum als begeleider. Nu is er hier een cliënt die op maandag naar de boerderij in Winsum gaat. Hij deed het vervoer met de deeltaxi, maar Loppersum vind dit niet goed omdat het om dagbesteding gaat, en niet om privé redenen. Reguliere taxi is te duur en de busverbinding is knudde. Mijn vraag aan u is: Wie gaat er op maandag naar Winsum (op doorreis via Winsum is dus ook goed) tussen 8.00 uur en 8.30 uur,en wil onze cliënt (gezellig pratend mannetje) meenemen, hij zou hiermee zeer geholpen zijn. Mensen kunnen eventueel een kleine vergoeding krijgen welke maandelijks kan worden gedeclareerd. Kunt u onze cliënt helpen neem dan alstublieft contact op met Dick Bijmolt 06-51311057.

Oproep 28) geplaatst op 28-09-2008

IJsvereniging de Schaats is op zoek naar "levende" beelden van het schaatsen op het boterdiep. (VHS, video,etc) Bedoeling is om van deze beelden een digitale samenvatting te maken die bewaard blijft voor de toekomst.
Aanmelden en informatie PJ v/d Laan 0595-551612

Oproep 26) geplaatst op 19-06-2008
jij leuke meid was aan het vegen bij bakkerij Vast,ik was daar om karton te lossen op 18-06-2008 rond 13.15 , Het lijkt me leuk om in contact met jou te komen . E-MAIL uitlaat@live.nl

Oproep 25) geplaatst op 02-06-2008

In de 80-er jaren was ik veel bij oud molenaar M.de Jonge op molen de Hoop in Middelstum, molen Windlust in Zandeweer en de Grote Geert in Kantens, waar ik nog steeds vrijwillige molenaar ben. Ik kan mij herinneren dat wij een keer op de Hoop aan het draaien waren, en dat er film opnames zijn gemaakt door een clubje mensen uit Middelstum. Volgens mij werd dit een film over middelstum. Volgens mij gebeurde dit in 1984 of 1985. Exact weet ik het niet meer. Mijn vraag is: Is deze film er nog? Ik heb er wel belangstelling voor. Het is voor mijn molenverzameling. Wie kan mij helpen. Bij voorbaat dank. Gerad Werkman, Meidoornstraat 3 9995 PX Kantens. e-mail adres werkmanbv@hotmail.com

Oproep 24) geplaatst op 08-05-2008
Voor mijn stamboom ben ik op zoek naar gegevens van Kapper laning die een zaak moet hebben gehad in Middelstum. Dit heb ik van een dvd die in Veendam huis aan huis is rondgebracht. Er zijn twee takken Laning's in de Prov Groningen dus ik ben benieuwd of deze Laning bij mijn tak hoort. Wie kan mij helpen.
 
Hartelijke groeten,
 
Peter Laning, Grote Vaartlaan 49, 9642PB Veendam, tel 0598-622723, Emailadres p.laning@planet.nl
Oproep 23) geplaatst op 28-11-2007
Ik heb zeer toevallig wat e-mail contact met iemand uit de VS. Het blijkt dat zijn vrouw uit Middelstum afkomstig is.
Haar familienaam is Slager. Is er misschien nog Familie in Middelstum? Het betreft Jan Slager en zijn vrouw anje van der klip zij zijn in 1907 vertrokken met 9 kinderen Johannes, Styntje, Grietje, anje, Sientje, Jantje, Janna, Derk, Hinke. De oudste dochter Maria is in Middelstum (1906) getrouwd met Pieter vabn Dijk uit Kantens.
 
Reacties kunnen naar jan@jan-karina.be

 

Oproep 22) geplaatst op 26-11-2007

Ik ben op zoek naar Helena Ferkranus en kende haar als kunstschilder .Zij werkte vele jaren in Amsterdam . Ik denk dat zij terug is gegaan naar haar geboortedorp..Haar schilderij : zicht op Middelstum  hangt  bij mij aan de wand. De jaren in Amsterdam heeft zij  veel schilderijen  gemaakt . “”een monument voor een gestorven jongen “”is van haar. Wie dat heeft weet ik niet. Ik hoop dat u mij verder kan brengen, Hartelijke groeten, Henk Dortmond h.dortmond@planet.nl Leidsevaart 2  2013 HA  Haarlem

 

Oproep 21) geplaatst op 17-10-2007

Ik ben op zoek naar oude foto’s. Periode 1945 – 1955. Ik heb aan de Herestraat 6 gewoond en ben de zoon van Jan van der Beek en Klasien Tjakolina van der Beek – Zijlema. Ben geboren in 1948, ging naar de gereformeerde school (tot 6 jaar). Daarna verhuisd in 1954 naar Almelo. Namen die ik me herinner: dr. van de Spek huisarts, familie Modderman, Martinus Spanjer

Wie helpt verder?  Jan van der Beek  Eastermar  Multasedmultum@planet.nl

 

Oproep 20) geplaatst op 21-09-2007

Wie kan mij helpen aan foto's,filmbeelden,en aanverwante zaken die betrekking hebben op de steenfabriek Boerdam en Fraamklap. Graag wil ik mijn archief zoveel als het kan compleet maken en bewaren voor de toekomst.
U kunt mij mailen naar clubhuis@planet.nl.
 
D.F.Kwant

 

Oproep 19)

De reüniecommie van de Wicher Zitsemaschool is op zoek naar oud-leerling Henkie Velders. Hij heeft de lagere school bezocht van 1978 – 1984. Henkie woonde op de boerderij te Fraamklap, op de hoek. Ze zijn naar Duiven vertrokken. Een  huidig adres is ons niet bekend. Als u iets van Henkie weet, wilt u dan contact opnemen met Fré Schreiber, e-mail: fcschreiber@hetnet.nl. Of telefoon: 0595-552203.

 

Oproep 18) geplaatst op 24-07-2007

Ben op zoek voor mijn stamboomonderzoek naar nazaten van: Frans van Laten/Trientje ieters Duinkerken. Zij hadden kinderen: Jan  -  Elisabeth  -  Foske en nog meer. Elisabeth trouwde in Emden met Jan Hinderks de Boer op 05-09-1828. Jan Hinderk was weduwnaar van Hilke Thomas van Mark. Zijn ouders waren Jan Hinderk de Boer /Mareeke Adams. Wie kan mij hierover meer vertellen???? Bij voorbaat dank Karla de Boer. Graag uw reacties aan Karla de Boer deboerk@zonnet.nl

 

Oproep 17)

Bij de ingang van de Hippolytuskerk, rechts, ligt mijn over,-over,-overgrootvader begraven. Menne Jans Wolthuis, geb. 1805. Waarom ligt hij op zo\'n prominente plaats? In Toornwerd staat W. M. Wolthuis in de toren als 1 van de bouwers. Is dit een kleinkind van Menne Jans? Wat is er van de familieleden terechtgekomen? Ik ben zeer benieuwd. Graag uw reacties aan Tineke Wolthuis ttraa@home.nl

 

Oproep 16)

Waar kan ik info vinden over de 2e w.oorlog en m.n. over het distributiekantoor. Mijn vader, Zacharias Smit, was daar toen werkzaam. Na zijn dood werd mijn moeder geïnterviewd door radio Noord in de jaren '90, er zou een boek uitkomen over die periode. Maar we hebben nooit meer iets gehoord. Is het boek er gekomen? Wie kan Ria Jonker Smit hierbij helpen. Graag uw reacties aan riajonkersmit@hotmail.com

 

Oproep 15)

Ik ben bezig met de stamboom van mijn familie en ben op zoek naar informatie over Kornelis de Haan en Tijtje Hendriks die getrouwd en overleden zijn Middelstum. Overlijdingsdata ongeveer tussen 1946 en 1953. Kunt u mij helpen om deze gegevens boven tafel te krijgen. Uw reactie kunt u mailen naar haan04@casema.nl
 

Alvast Hartelijk Dank!!
Met vriendelijke groet
Petra de Haan

 

Oproep 14)

IJsvereniging "de Schaats" uit Middelstum is op zoek naar foto's die gemaakt zijn van de laatste Noorderrondritten uit 1997. Een ieder die foto's daarvan heeft en ze wil uitlenen om te scannen, graag Aanmelden bij een bestuurslid zoals vermeld op de pagina van de Schaats (zie verenigingen op deze site) opsturen naar ons emailadres mag ook, wij zullen er dan voor zorgen dat de foto's of adressen doorgegeven worden aan desbetreffende personen.

 

Oproep 13)

IJsvereniging ijsbaan Middelstum is op zoek naar foto's gemaakt van de ijsbaan in wintertijd. Als u in het bezit bent van dergelijke foto's dan graag uw reactie naar Henk Aikema (tel. 0595-552261).

 

Oproep 12)

Geachte Lezer (es)
 
Ik ben op zoek naar de begraafplaats van Johanna Berendina Sterenberg geboren te Middelstum (geb. op 17-11-1932)
Zij was gehuwd met dhr. Harm Bakker geboren op 21-06-1930 geboren te Veendam.
Ook van Harm zou ik graag de overlijdensdatum willen weten en waar hij begraven ligt.
Ik weet dat Harm in de gemeente Zandvoort in het jaar 2000 is overleden.
 
Ik stel uw reacties zeer op prijs. wiebe-devries@wanadoo.nl
Groetend,
Wiebe de Vries
Zoutkamp

 

Oproep 11)

H.Pander-Bulthuis is op zoek naar foto-materiaal van De Delleweg 20 van de jaren 1959/1963. Wie kan haar hier aan helpen? Mocht u deze foto's hebben dan is haar vraag of ze tevens op deze website mogen worden geplaatst. Graag u reactie naar info@middelstum-info.nl ovv foto Delleweg.

Namens H.Pander-Bulthuis alvast bedankt.

 

Oproep 10)

Hallo middelstummers, ik ben zelf oud-bedummer maar heb aan middelstum hele mooie herrinneringen, vooral in de jaren 80, toen stond de huishoudschool er nog waar ik op zat. Nu woon ik in Nieuwerkerk aan den ijssel maar ben eigenlijk benieuwd hoe het met een aantal mensen gaat, oa lammert stoter, klaas-pieter bosma, maarten buskes, koos-anne bosma, anne huitsing, sonja kloppenburg. Kan iemand mij hierbij helpen??? alvast bedankt.
ps, middelstum is toppie

Kunt u Menny helpen? neem dan contact met haar op via: evaruth56@hotmail.com

 

Oproep 9)

Kan er zich iemand nog iets herinneren uit de bezettingstijd dat het distributiekantoor is overvallen? Zijn er ouderen die daar nog iets van weten? Of kent u personen waar ik het aan kan vragen?
vr groeten j Hokke. j.hokke5@chello.nl

 

Oproep 8)

Ik ben op zoek naar gegevens over Albert Blaauw, geboren te Middelstum rond 1860. Hij is getrouwd geweest met Anje Vogel en heeft uit dit huwelijk een aantal kinderen gekregen waaronder Lammert Blaauw. Lammert Blaauw is de opa van mijn opa Lambert Blaauw. Ik ben bezig met een onderzoek naar zijn voorouders en zou graag meer informatie verkrijgen over deze familie Blaauw die in en rond de stad Groningen hebben gewoond. Kent u iemand met de naam Blaauw in deze omgeving of kent u wellicht een Hendrik, Herman, Frederik of Albert Blaauw? Alle info is welkom! Dank u wel! Maïke Tankink emailadres maike_tankink@hotmail.com

 

Oproep 7)

Ik ben op zoek naar gegevens over E. (Evert?) Drent te Middelstum. Hij heeft (mij onbekend wanneer) een koraalboek met psalmen en gezangen uitgegeven. Hij was dus waarschijnlijk organist in een van de kerken. Weet u wat meer over deze persoon?
Bij voorbaat dank.
mvg,
Geert Ouweneel, Alblasserdam (het emailadres van Geert is gouweneel@ncrvnet.nl)

 

Oproep 6)

Hier een oproep van Mareke van Zuiden. Mareke wil graag met andere mensen in contact komen die net als haar zin hebben in een koor(tje) te zingen. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit het Engels, Duits of Nederlandstalig.(geen geestelijke liederen) Enthousiaste mensen kunnen via haar email-adres (bengeltje@planet.nl) contact met haar opnemen. 

 

Oproep 5)
Fotos  van  De Brandweer  van  Middelstum.
Wie  kan  mij  helpen, Alvast Bedankt!
Robert Swijghuizen   robertswijghuizen@hotmail.com

 

Oproep 4)
Iemand die iets meer weet over Ds. Karel Vos die in Middelstum is overleden. Had hij nazaten aldaar of heeft hij zijn familiearchief aan het Gemeentearchief afgestaan. Ik schrijf een boek waarin zijn zus de componiste Anna Lambrechts - Vos in voor komt en zoek contact met hun nazaten.
Petra Notenboom
010 - 410 20 49

 

Oproep 3)

Hallo Redactie
Ik zou graag gebruik willen maken van jullie organisatie. Ik ben nl op zoek naar Piepie Haak.
Ze hebben op de 2 th B E Dwarsweg gewoond in Middelstum. Voor dat ze verhuist zijn naar Canada is Piepie Haak haar Moeder Getrouwd. De laatste dag dat ze in Middelstum woonde zei ik tegen Piepie
dat ik ook naar Canada zou gaan,ze zegt tegen mij dat geloof ik niet dat je dat doet want Canada is veel te ver weg om daar alleen heen te reizen. Zo ik weet niet precies welke jaar dat ze zijn verhuist ik dacht
dat het ongeveer 1950 was. Hoop dat er iemand is die weet waar ze woont.
Ik heb zelf ook in de 2 th B E Dwarsweg gewoond. Ik woon nu al 26 jaar in America.
Hierbij mijn hartelijke dank voor al de help.
Groeten van Klaas Visser
22635 1075 N Ave
Princeton,Illinois 61356
USA.

Wie kan Klaas Visser helpen met het zoeken naar deze persoon? mail hem op het volgende e-mail adres klaasv@starband.net  U mag natuurlijk ook een mailtje naar ons sturen wij zullen er dan zorg voor dragen dat het bericht wordt doorgestuurd naar degene die de oproep heeft geplaatst.
 

 

 

Oproep 2)


Tot aan begin 1951 heb ik in MIDDELSTUM gewoond en wel aan de Joh.Lewestraat 2.
In die periode was er kermis achter cafe PIK destijds was daar ook de ijsbaan.
Schaatsen heb ik echter geleerd op de gracht rond de villa Mentheda en op de gracht bij de tuin van de dominee (ned.herv.kerk) Als kleuter zijnde ging ik toen met mijn ouders naar de kermis.
Mijn vraag is zijn er nog foto's van de kermis achter cafe Pik?

Kunt u Willem helpen? mail hem dan op het volgende e-mailadres: wilhelmmeindert@tiscali.nl

U mag natuurlijk ook een mailtje naar ons sturen wij zullen er dan zorg voor dragen dat het bericht wordt doorgestuurd naar degene die de oproep heeft geplaatst.

 

Oproep 1)

Is there anyone in Middelstum who can give me any information on the Zigterman family? Here is what I know: Johannes Zigterman, born 1874-1875 in Middelstum, married 14-9-1895 at Middelstum to Dirktje Dijkstra, born 1871-1872 to Toornwerd. In 1907 they went to America with 3 children: Johannes, 11 jaar; Hilbrand, 9 jaar; Jan, 6 jaar. Also going to America with the Zigterman familie was Jantje Dijstra-Post(e)ma, 68 jaar, mother of Dirktje Dijkstra. I know that there is 2 Zigterman families still in Middelstum: B.J. Zigterman & E.P Zigterman, Wilgenlaan 8; J. Zigterman, Korenlaan 25. Could this be family of Johannes Zigterman who went to America? The person who I am researching the name for is very interested to know if there is still family in Middelstum or surrounding area. Would anyone be able to help me? We would also like to know the names of the parents of Johannes Zigterman and whether Johannes and Dirktje were married in the Reformed Church or the Christian Reformed Church in Middelstum. Are their doopen records still in the church(es) in Middelstum? You may write any response in Nederlands and any and all help is welcomed! met vriendelijk groetens, John

Kunt u John helpen? mail hem dan op het volgende e-mailadres: lte77@hotmail.com

U mag natuurlijk ook een mailtje naar ons sturen wij zullen er dan zorg voor dragen dat het bericht wordt doorgestuurd naar degene die de oproep heeft geplaatst.

Heeft U een bericht of tip voor onze website? KLIK HIER

Sitemap (overzichtpagina Middelstum-info)

 vorige pagina